סודה? לשתייה?

12 אוקטובר 2007
כל חייל שמע פעם שאחד מאבות המזון בצבא הוא הסודה לשתייה.
כולם יודעים שמשתמשים בזה לאפייה.
יש גם כאלו שיודעים שזה יעיל לספיגת ריחות רעים, ואפילו משתמשים בזה כתחליף דיאודורנט.

אבל מישהו יודע למה זה נקרא סודה לשתייה?
מישהו ניסה לשתות את זה? מישהו ניסה לעשות מזה סודה?
(ניסיתי. תחסכו מאמץ).

אני באמת סקרן לדעת, אם למישהו התשובה.

תגובות

מאת דני בלוך:

סודה לשתייה
באנגלית שמה הוא
Bicarbonated Soda
מי, למה ומדוע תרגם זאת לסודה לשתייה אינני יודע. אולי מפני שכשממיסים את האבקה במים היא מבעבעת כמי סודה. מכל מקום יש לה הרבה תפקידים באפייה, הכנת מזון וכאמצעי לניקיון ולהסרת ריחות רעים. אין לה כל השפעה על דיכוי היצר המיני.

מאת קתרינה:

סודיום ביקרבונט
סודה במקור הוא קיצור של סודיום – נתרן.
הסודה לשתיה (או סודה לאפיה) היא סודיום ביקרבונט (כלומר מולקולה שכוללת נתרן, מימן ופחמן תלת חמצני.

סודה קאוסטית (נתרן, מימן וחמצן) היא סודה שאותה ממש ממש לא מומלץ להכניס לגוף, בשום צורה. אבל בהחלט מומלץ לפתוח איתה סתימות בביוב :-).

בימי המנדט הבריטי היו עושים מים תוססים בכמה דרכים, בין השאר על ידי המסת סודיום ביקרבונט – אותה סודה לשתיה שאתה מכיר.
נכון, זה מגעיל כמעט כמו מי טוניק (מים וכינין) ולכן השתמשו בעיקר למהילה של משקאות אלכוהוליים (ע"ע ויסקי וסודה).

בימינו, מי סודה עושים עם גזים אחרים, קצת פחות מלוחים.

(וזאת היתה התושבה הארוכה לשאלה שהתשובה עליה היתה פשוט יכולה להיות "כן". מישהו פעם שתה את זה).

מאת איל שחר:

קתרינה
העשרת את עולמי :)
אבל יש לך מושג איך מתסיסים מים עם סודה לשתיה?

מאת קתרינה:

ללא נושא
תחת לחץ בבקבוק סודה (סיפולוקס מהדור הישן)
http://en.wikipedia.org/wiki/Seltzer_bottle

מאת אורי:

מסתבר שמוסיפים אותה למים תוססים כדי לשלוט בחומציות ולתת טעם הדומה למעיינות מוגזים טבעית (ראיתי אישית על פחית מי-סודה של שוופס שקניתי במכונת משקאות אתמול)
http://en.wikipedia.org/wiki/Soda_water